Første år med Corona

Første år med Corona

Corona har været en del af danskernes liv i et år nu. Vi hungrer alle efter at være mere sammen med venner og familie, og har erstattet turen på cafe, med en tur i skoven. Vi har lært at gøre brug af naturen, og alt den har at tilbyde. Jeg er selv stor tilhænger af gåture på stranden og i skoven. - Ja selv vinterbadning, har jeg da fået afprøvet et par gange eller tre.

 

Men hvad har vi så fået ud af al den ekstra tid i naturen?

Jeg tror mange, inklusiv mig selv, har lært at sætte mere pris på naturen. Vi har lært at stresse af, bruge mere tid med familien, og i det hele taget har vi taget naturen mere til os. Vi er blevet mere bevidste om, hvordan vi kan bringe naturens ro med os hjem, og forsøger at skabe hyggelige rammer hvor vi kan koble af og rigtig mærke os selv. - Det er der naturligvis mange måder at gøre på, men hvorfor ikke gøre brug af 100% naturlige og bæredygtige materialer? Min personlige favorit er noget så simpelt og traditionelt som uld.

Nordisk hygge

 

Det som for mig betegner nordisk hygge, er vores sære trang til ekstreme kulde oplevelser (læs vinterbadning). Vi elsker at klæde os varmt på, og bevæge os ud i ekstremt vejr, men vi elsker i lige så høj grad, at putte sammen foran brændeovnen        - når vi kommer hjem igen. Uld formår både at holde os varme og tempereret når vi færdes udenfor, men samtidig er der intet bedre, end at krybe sammen under et uldtæppe, mærke den bløde uld, og lade tankerne vandre til de montenegrinske græsmarker, hvor fåret har haft sin færden. Tæpper strikket ud fra ældgamle traditioner, hvor man virkelig kan se og mærke følelsen af ren natur, kan da kun lede tankerne på eventyr.

 


 

F(å)rår

Kalenderen siger fortsat vinter, og den har føltes ekstra lang med corona hængende over hovederne på os alle. Nu titter solen frem og vi er mere end klar til at komme ud og nyde den, få farve i kinderne og et smil på læben. Forår betyder at fårene snart læmmer, og at der ikke er længe til, at fårenes uld skal trimmes. Der er mange traditioner og materialer der gennem tiden er blevet glemt, men noget så traditionelt og bæredygtigt et materiale som uld, for lov til at eksistere i et moderne samfund. Måske er det fordi vi alle sammen inderst inde, har brug for et lille strejf af hygge og natur i vores ellers travle hverdag.

 

Skrevet af Sarah Kornum 

Tilbage til blog

Indsend en kommentar