MonteHome

Velkommen til et bæredygtigt og økologisk univers
Vi har en vision, om at gøre en forskel for kvinderne i Montenegro og være med til at hæve deres livskvalitet. 
Med vores mission vil vi vise hvad ægte økologi betyder, og være med til at bringe naturen og hyggen ind i de Skandinaviske hjem. 
Det er en stor ære at være indehaver og formidler af produkter, som man selv kan stå inde for.
Følg vores bæredygtige rejse og læs mere nedenfor :) 
Zana - Ejer af Monte Home. 
Det hele startede i 2015...
Jeg har med Montenegrinsk blod i årerne, altid følt mig tiltrukket af Montenegros vilde natur og rene luft. 
Hver sommer har jeg set hvordan maden tilbederes direkte fra mormors gård og hvordan tøj eller møbler blev udviklet ved ren håndkraft. 
Ideen om at skabe en forretning for de strikkende kvinder i Montenegro, havde været der gennem flere år, men da jeg endelig færdiggjorde min uddannelse, kunne jeg mærke at energien endelig var den rette. 
10 par Aleksa sutsko blev købt..
Jeg startede med 10 par sutsko, en ny Instagram og ingen hjemmeside.
5 par sutsko blev solgt til en enkel kunde og lige pludselig var der flere kunder end sutsko. 
Dette var startskuddet til et samarbejde, som både jeg og kvinderne ikke havde forudset, men blot drømt om. 
Da vi startede i 2015 havde vi 25 kvinder, som lavede produkterne. I dag modtager vi produkter fra 150 kvinder i Montenegro. 
Med ombord..
Vi sidder i dag 4 søstre og arbejder på at designe og udvikle nye produkter. 
Man kan virkelig se og mærke følelsen af natur. 
Sommetider kan man finde et lille høstrå i sokkerne, hvilket er med til at fremme følelsen af ren natur. Alle uld-produkter er unikke og ingen mønstre er fuldstændig ens . Produkterne strikkes i kvindernes egne hjem, hvor de vælger deres egne mønstre. Nogle par er helt specielle og findes på nuværende tidspunkt kun i begrænset antal, hvilket giver hvert enkelt par deres egen unikke kendetegn. Gennem salget af uld, støtter vi de Montenegrinske kvinder økonomisk!
Exfolierende velvære:
Ulden indeholder naturlige kropsolier fra fåret, og disse olier indeholder keratin (protein), som matcher menneskets egen kropsolie. Dette betyder, at du sammen med varmen også får naturlige olier påført på huden. Derudover virker ulden eksfolierende, og hjælper med at fjerne de øverste lag af døde hudceller. 
Dyrene på gården:
Kvinderne og deres familier ejer deres egen flok af får og disse får går frit rundt på bjergene og kommer først hjem til deres gårde om aftenen. 
1-2 gange om året skal fårene klippes - og dette er typisk inden sommeren starter, så fårene ikke får det for varmt, når den varme Montenegrinske sol titter frem.