Velkommen til mit Økologiske Eventyr

Monte Home er et bæredygtigt og økologisk mærke

 

Vores vision er at gøre en forskel for kvinderne i Montenegro - Og være med til at øge deres levestandard. Med vores mission ønsker vi at vise, hvordan et helt igennem bæredygtigt mærke ser ud, og være med til at bringe naturen ind i hjemmet verden over. Det er en ære at være ejer og distributør af produkter, som jeg selv kan stå 100% inde for. Følg med i vores bæredygtige rejse og læs mere nedenfor.

Zana Labovic - Ejer af Monte Home

Året er 2015

Jeg har med Montenegrinsk blod løbende i årene, altid følt mig tiltrukket af Montenegros vilde natur og rene luft. Hver sommer har jeg set, hvordan mad tilberedes direkte fra min bedstemors køkkenhave, og hvordan tøj og møbler bliver lavet ud fra traditioner og ældgammelt håndværk, som er overdraget gennem generationer. Ideen om at skabe en forretning, til strikkende kvinder i Montenegro havde været der i flere år, men det var først da jeg afsluttede min kandidat i Supply Chain Management, at jeg endelig følte, at energien var rigtig.

Det hele startede med 10 par sutsko

Jeg startede med 10 par sutsko og en simpel Instagram-konto. Den første nat solgte jeg 5 par sutsko til en enkelt kunde, og pludselig var der flere kunder end sutsko. Det blev starten på et samarbejde, som hverken jeg eller kvinderne fra Montenegro havde forudset, men blot drømte om. Da vi startede i 2015, havde vi 25 kvinder, til at producere vores produkter. I dag modtager vi produkter fra 150 kvinder, som alle er bosat i Montenegro.

Man kan virkelig se og mærke følelsen af ren natur

Nogle gange kan du finde små stykker af hø i sokkerne, hvilket er med til at give den ekstra følelse af ren natur. Alle vores produkter er unikke, og intet design er ens. Produkterne strikkes hjemme hos kvinderne, hvor de vælger deres egne mønstre. Nogle modeller er meget specielle og findes i øjeblikket kun i et begrænset antal, hvilket er med til at gøre hvert enkelt par unikt. Gennem salget af uld støtter vi de Montenegrinske kvinder økonomisk.

Eksfolierende velvære

Uld indeholder naturlige kropsolier fra fårene, og disse olier indeholder kreatin (protein), som matcher menneskekroppens egen kropsolie. Det betyder, at du sammen med varmen og hyggen, også får naturlige olier påført huden. Derudover virker ulden eksfolierende og hjælper med at fjerne de øverste lag af døde hudceller.

Dyrene på gården

Kvinderne og deres familier ejer deres egen fåreflok. Fårene strejfer frit rundt i bjergene og vender hjem til gården om aftenen. 1-2 gange om året skal ulden trimmes. Det gøres typisk inden sommeren starter, så fårene ikke bliver for varme, når den Montenegrinske sol kommer frem.

Emballagen er lavet af sukkerrør

Plastposer fremstillet af sukkerrør er et miljøvenligt alternativ til den almindelige plastikpose til fragt. Ved fremstilling af bioplast bruges en base af vedvarende ressourcer, dvs. naturlige materialer, snarere end blot at bruge olie.

Sukkerrør er hurtigt voksende og absorberer CO2 under vækst.

Posen er med et flot plantemotiv, trykt i en smuk farve og nederst i venstre hjørne er der en test, der viser kunderne, at vi har tænkt på miljøet. Sukkerrørsposerne er købt på www.jakodan.dk

 

Velkommen ombord Sarah: 

Nyskabende og inkluderende

Sarah: "I Januar 2021 kontaktede jeg Zana, efter at have set hende i Løvens hule. Jeg blev meget opslugt at Zanas vision, om at øge levestandarden for kvinder i Montenegro, og samtidig gøre det bæredygtigt. Naturen er en stor del af mit liv, og jeg vil gøre mit til, at naturen kommer lidt tættere på dig. Monte Home er en virksomhed, hvor fokus både er at skabe en forskel for Montenegrinske kvinder, men ligeledes at gøre brug af håndværksmæssige traditioner, i en bæredygtig sammenhæng. - Det finder jeg meget inspirerende". 

Sarah Kornum Graversen - Praktikant