Vores Forsyningskæde

Vores Forsyningskæde

Støt Miljøet

Uld er naturens bedste tøj. Uld er selvrensende. Det betyder, at du kun skal vaske din sweater to gange om året. På denne måde sparer du strøm, vand og sæbe ved mindre brug af din vaskemaskine.

Der er flere måder at passe på vores miljø. Både som forbruger men også som virksomhed. Vi er alle nødt til at gøre vores del.

  1. Uld er et selvrensende stof. Det betyder, at du ikke behøver at vaske det så meget som andet stof. På den måde sparer vi meget vand til vores fremtidige generationer.
  1. Uld er en planet-venlig fiber af mange grunde. Uldprodukter har lang levetid, hvilket betyder at de bruges eller bæres længere end andre tekstilfiber produkter.
  1. I forsyningskæde-verdenen kalder vi Europa vores baghave. Montenegro er kun 2,5 timers flyvning fra Skandinavien eller 24-36 timer med lastbil. Det betyder, at vi har en meget kort leveringstid og lave CO2-emissionsomkostninger. Vi er nødt til at skære ned på forsendelsesomkostningerne med hensyn til brændstof- og carbon footprint. En måde at gøre det på, er at have leverandører tæt på dit hjem.
  1. Får er en del af den naturlige kulstofcyklus, og de forbruger det organiske kulstof, der er lagret i planter, og benytter det til at sætte uld. Halvtreds procent af vægten af ​​uld er rent organisk kulstof.

Uld er en kortvarig opbevaring af naturligt, vedvarende kulstof. Rent organisk kulstof udgør 50% af vægten af ​​uld, højere end bomuld (40%) eller træmasse-afledt regenereret cullulosic såsom viskose (24%).

Hvor kommer dette kulstof fra? Kulstof kommer fra de planter, som får spiser. Uld produceres i landskab med et stort sortiment af planter, hvor fårene spiser græs og urter. Disse planter omdanner kulstof fra atmosfæren (fotosyntese) til organiske forbindelser, som fårene derefter bruger til at sætte uld. Dette er en naturlig, vedvarende, løbende proces, hvorigennem kulstof er bundet fra atmosfæren.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar